Brownietårta med chokladtryffel á la blogg-kommiten!

Fredrik Kallkorv, Tove Sandslott och Josefin Boobies vilka mäster kockar! vi vill bara säga en sak -Brownietårta med chokladtryffel á la FJ(är)T...

Vi i blogg-kommitten har efter en underbar målitd fått många goda komplimanger, inte bara från Emma utan även från våra kära läsare, om dagens bakverk - Brownietårta! 

Eftersom det är söndag och vi är på gott humör tänker vi dela med oss av detta exemplariska recept så att alla ni där hemma i soffan kan bli inspirerade på nytt och baka en överraskande god Tårta till era nära och kära

Brownie med chokladtryffel
ugn 200 grader
12-14 bitar
200g mörk choklad
175 g smör
4 ägg
3 dl socker
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
2 tsk vanlijsocker

Chokladtryffel
1½ dl vispgrädde
200 g mjölkchoklad

Dekoration
30-50 g vit choklad

Gör så här:
1. Hacka chokladen. Smält smör och choklad tillsammans över vattenbad. Vispa ägg och socker.
2. Tillsätt mjöl väl blandat med vanlijsocker och bakpulver. Rör i det smälta smöret och chokladen.
3. Kläm fast ett bakplåtspapper i en rektangulär form, cirka 22x22 cm med löstagbar botten (eller en rund). Häll smeten i formen.
4. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 20 minuter. Låt svalna.
5. Chokladtryffel. Låt grädden koka upp. Hacka chokladen och låt den smälta i den heta grädden. Låt svalna och stelna tills det blir bra konsistens. Bred tryffelkrämen över kakan. Låt den stelna.
6. Dekoration. Smält vit choklad och ringla den över kakan.

Detta recept är hämtat ursprungligen ur "Hemmets veckotidning" på Kristianstads sjukhus!



Hoppas detta gör att ni får en trevlig kväll med nära och kära.
Lev väl!

//blogg-kommittén


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0